Specifikace
- Značka: Sakai Aoki Hamono
- Barva: Černá
- Kód zboží: 07495, EAN: 4582226417917
- Dostupnost: do 1-2 dnů od objednání
Určení: Nezáleží na pohlaví
Sakai Takayuki japonský kuchařský nůž s nepřilnavým povrchem Kurokage a oceli VG10, HRC 60-61, osmihranná rukojeť wengewood a bolster z buvolího rohu, délka čepele 160 mm.
Nerezová ocel s kladívkovým vzorem Tsuchime s jádrem z oceli VG10. Nože Sakai Takayuki s nepřilnavým povrchem "KUROKAGE" jsou potaženy fluorovou pryskyřicí. Tato vynikající technologie zabraňuje přilnutí krájených surovin na čepel a zároveň je dosaženo extrémní hladkosti povrchu nože. KUROKAGE je překvapivě vývojově pokročilejší technologie, než provedení třeba na známých nožích MAC Non-Stick Coating. Je to proto, protože kladívkovaná, konkávně vypouklá textura na čepeli podporuje nepřilnavou funkci a protože jádro čepele je z prvotřídní nerezové oceli VG10 s tvrdostí 60-61 HRC, která zajišťuje vynikající udržení ostří lépe, než běžná chrommolybdenová nerezová ocel nožů MAC. Bolster je vyroben z rohu vodního bůvola.
Ostrý nůž Santoku Kengata s délkou ostří 160 mm je vhodný k běžnému krájení všech potravin od zeleniny a ovoce až po maso. Japonské slovo "santoku" se zhruba označuje jako "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto nožového stylu a druhu řezů, kterými vyniká (řezání, rozkrájení a mletí). Čepel u nožů Santoku je širší než u ostatních kuchařských nožů a vyznačuje se odlišnou geometrií a kulatější špičkou. Díky tomu zajišťuje tento nůž minimální únik tekutin. Proto budou Vaše pokrmy plné šťávy a vitamínů. Každý nůž je ručně broušený a dosahuje vysoké ostrosti. Kengata Santoku z oceli damasteel s jádrem z VG10 má dokonale vyváženou čepel s povrchovou úpravou Tsuchime (kladívkový povrch). Povrch dává noži nejen skvělý vzhled, ale také zabraňuje přilepení krájeného materiálu k čepeli.
Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit.